koffie
Drinken

Wat je wilt weten over je geliefde zwarte bak koffie

Dan hebben we het natuurlijk over koffie! Voor veel mensen is dit de ultieme start van de dag en de meesten van ons kunnen er niet aan denken om dit ochtendritueel over te slaan. Niet zo raar want wij Nederlanders staan op de eerste plaats wat betreft het aantal liters koffie die we wegwerken op een dag. Gemiddeld drinkt iedere Nederlander namelijk 4 koppen koffie op een dag. Gezien deze cijfers zul je misschien denken dat dit wel een heel magisch goedje zou moeten zijn.  Zit het ‘m in het aantal calorieën zitten? Dat is zonder meer een gezond voordeel aan deze drank want er zitten welgeteld 0 calorieën in. In dat geval moet je natuurlijk wel voor de pure variant gaan. Daarnaast zit er natuurlijk water in, wat er voor zorgt dat je gehydrateerd blijft. Alleen dan zou je ook gewoon over kunnen gaan op water om van bovenstaande voordelen te profiteren. Wat is dan de verborgen magie achter een bakje koffie?

Wetenschappelijk onderzoek

Naast het feit dat koffie een prominente rol speelt in ons dagelijks leven, buigen ook vele onderzoekers hun hoofd erover. Er zijn namelijk verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de rol van koffie in het verminderen van de kans op ziektes, zoals hart- en vaatziekten. Het lastige op dit moment is dat er verschillende uitkomsten zijn van deze onderzoeken en de resultaten dus nog niet te duiden zijn. Toch zijn de onderzoekers wel tot de conclusie gekomen dat koffie de kans op sommige ziektes kan verminderen. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat is alleen nog niet bekend. Hier wordt dus nog volop onderzoek naar gedaan.

Variëren met deze warme drank

Het drinken van dit heerlijke drankje brengt de nodige voordelen met zich mee, dus waarom zou je dan niet eens met soorten variëren? Probeer bijvoorbeeld eens verschillende koffiebonen uit. Voor iedere boon wordt weer een ander brandingsproces gebruikt waardoor er een authentieke smaak ontstaat. Je kunt kiezen uit koffiebonen die vanaf verschillende plekken over de wereld worden aangevoerd die allemaal weer hun unieke kenmerken hebben. Als je net nieuw bent in de wereld van de koffiebonen zou je kunnen beginnen met Segafredo koffiebonen. Deze staan bekend om de goede prijs-/kwaliteitverhouding dus deze bonen zijn een goede basis om eens koffie te proberen die is gemaakt van echte koffiebonen. Ook voor de gemalen variant kun je bij www.koffietheeplaza.nl kiezen uit veel verschillende soorten.

Koffie goed bewaren

Als je wilt blijven genieten van een goed smakende koffie dan is het aan te raden om de volgende tips te onthouden voor smaakbehoud. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je nooit oude koffiebonen met de inhoud van een nieuwe verpakking mengt. Dit doet namelijk erg af aan de smaak. Verder is het aan te raden om koffieverpakkingen niet in de buurt van voedingsmiddelen te zetten die een sterke geur afgeven. Deze geur kan dan in je drankje gaan trekken waardoor je ineens een wel heel vreemd smakende koffie hebt. Als je een espressomachine hebt is het belangrijk dat je nooit een hele grote lading bonen in het bonenreservoir doet. Je kunt de bonen dan beter een keer extra aanvullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *