Tips

Tapasfeestje organiseren met deze tips

Met een tapasfeestje kom je in zonnige sferen. Iedereen houdt van lekker eten en daarom is een avondje tapas altijd een goed idee. Wat moet je in huis halen voor een gezellige avond met vrienden of familie? Je leest het in deze blog.

Drank

Als drankje kun je sangria of Spaanse wijn serveren. Vooral witte sangria is in de zomer lekker. Voeg hier cava, witte port en zomers fruit aan toe.

Tips

  • Het belangrijkste is dat je het jezelf niet te moeilijk maakt. Kies daarom ongeveer 3 hapjes per persoon.
  • Een leuke aankleding zorgt ook voor een gezellige sfeer. Een avondje tapas kan ook een leuke surprise party zijn. Wordt de jarige bijvoorbeeld 50? Verras dan deze persoon met een spandoek voor Sarah! Spandoek maken kan via DeSpandoekgigant.nl.
  • Zet Spaanse muziek op. Op Spotify zijn genoeg afspeellijsten met Spaanse muziek te vinden.
  • Verdeel de hapjes over verschillende plekken. Zet iets op het aanrecht, op een statafel, op de eettafel en gebruik ook bijzettafels.

Programma

Wanneer je een tapasavond organiseert, ben je verzekerd van een avondvullend programma. Een tapas avondje begint op zijn Spaans natuurlijk later dan onze eettijden. Vaak begint een tapas avondje met koude recepten. Meest efficiënt is om de warme recepten tegelijkertijd te bereiden. Het opdienen kan in etappes. Na het eten kunnen jullie nog een aantal spelletjes spelen of een film kijken.

Welke recepten ga jij bereiden voor de tapasavond? Laat het weten in de reacties en help andere lezers. Eetsmakelijk of op z’n Spaans: disfrute de la comida!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *