Geen categorie

Essentiële onderdelen van een cocktail set

Wat heb je nodig in een cocktail set?. Geweldige cocktails worden natuurlijk gemaakt met een goede cocktail set. Het is zowel een wetenschap als een kunst en alleen getrainde bartenders weten een gebalanceerde mix te maken. De basis tools in jouw cocktail set laten we hier zien:

Jigger

Cocktails moeten perfect afgemeten zijn om een consistente, gebalanceerde smaak te krijgen. Met een jigger heb je de mogelijkheid om maten af te meten.

Shaker

Hier heb je een keus: een cobbler shaker of een boston shaker. Beide kun je gebruiken voor je cocktail set. De betere bartenders maken gebruik van een boston shaker doordat het meer flair en snelheid geeft. Aan de andere kant is de cobbler shaker ideaal om mee te oefenen.

Strainers

Bij de strainers is het hebben van een Hawthorne- en fine strainer essentieel. Beide horen in een cocktail set en zorgen ervoor dat je fruit- en andere resten uit het drankje kunt halen. De Hawthorne strainer is bedoeld om de wat grotere resten te zeven. Aan de andere kant is de Fine strainer bedoeld voor de laatste kleine restjes.

Barlepel

Een barlepel is wordt ook wel een mixing spoon genoemd. Het is een lange lepel die bedoeld is om een theelepel van een ingrediënt af te meten. Ook kun je het gebruiken om drankjes te roeren.

Muddler

Een muddler is bedoeld om klassieke cocktails zoals de Old Fashioned mee te maken. Je kunt met een muddler diverse kruiden en fruitsoorten fijnstampen voor extra smaken in de cocktails.

Bar mes

Een bar mes is speciaal bedoeld om door citrusvruchten en andere rondvormige ingrediënten heen te snijden. Het zorgt voor een goede doorsnede waardoor er meer elegantie voor de cocktail ontstaat.

Citruspers

De citruspers zorgt ervoor dat je eenvoudig limoenen en citroenen kunt persen. De sappen uit deze vruchten komen in veel cocktails voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *