alcoholvrije gin
Drinken

Alcoholvrije gin voor minder ongelukken

Momenteel is de Nederlandse overheid steeds beter op weg om dronkenschap achter het stuur tegen te gaan. De cijfers dalen en dat is met dank aan diverse reclames, alcoholvrije dranken en politiewerk. Doordat er steeds meer alcoholvrije dranken worden gedronken en deze ook nog eens fantastisch smaken, zien steeds meer mensen het nut er niet van in om alcohol te gaan drinken. Zo is alcoholvrije gin momenteel enorm populair en zorgt er voor een flinke opmars.

Welke alcoholvrije gin’s zijn er?

Er zijn verschillende alcoholvrije gin’s. Momenteel zijn er 6 varianten die worden aangeboden. Zo kan je aarbei, 1905 black met een kruidige afdrank, 1905 Black-Red topper met intense smaak, jeneverbes, pure (lekker spicy pepertje) en de piccolo kopen. Zo hebben ze voor iedere ginliefhebber een unieke smaak ontwikkelt.

alcoholvrije gin

Hoe wordt het gemaakt?

Alcoholvrije gin wordt net als de officiële gin gedestilleerd, alleen bevat het geen alcohol. Waarom zeg ik officiële zal je jezelf afvragen? Dat is omdat gin officieel 37,5% moet bevatten om deze naam te mogen dragen. De gin zonder alcohol wordt dan ook wel een kruiden destillaat genoemd. De basis ingrediënt van gin is jeneverbes (in beide gevallen). Deze jeneverbes wordt gecombineerd met kruiden als:

  • kardemom
  • citroen

Met alcoholvrije drank kan je ook genieten op elk feestje. Hierdoor is er geen excuus om dronken achter het stuur te stappen. Je zult het jezelf nooit vergeven als je iemand aanrijd. Gin is online en in de winkel verkrijgbaar. Waarschijnlijk zal je online meerdere varianten tegenkomen. Met regelmaat wordt er gestrooit met aanbiedingen, dus houdt dit goed in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *